• יו"ר: פרופ' דורון גוטהלף
  • מזכירה: ד"ר שלומית צפריר
  • יו"ר נבחר וגזבר: ד"ר אורי יצקר
  • חברי הוועד: ד"ר עמית שלו, ד"ר תומר לוי, ד"ר עולא מורד, ד"ר טל שלטון, ד"ר אילת גוטהלף, ד"ר יובל רווה
  • מתמחים: ד"ר תומר מבורך, ד"ר עדי דרפיש גנון, ד"ר הדר שדה
מלטונין

מלטונין בשחרור ממושך לילדים בספקטרום האוטיסטי

מחקר זה הראה כי מלטונין בשחרור ממושך הוא בטוח ויעיל לטיפול ארוך טווח בילדים ומתבגרים עם הפרעת בספקטרום האוטיסטי ונדודי שינה

11.02.2021, 17:43
מלטונין (צילום: אילוסטרציה)

מחקר כפול סמיות מבוקר-אינבו בן שלושה חודשים שנערך לאחרונה, הדגים יעילות ובטיחות של טיפול במלטונין בשחרור ממושך לילדים (PedPRM) לטיפול בנדודי שינה עם הפרעות בספקטרום האוטיזם. מחקר זה בחן את ההשפעות ארוכות הטווח של טיפול ב-PedPRM על שינה, גדילה, מדד מסת הגוף וההתפתחות בגיל ההתבגרות.

במחקר כפול-סמיות מבוקר-אינבו זה השתתפו 80 ילדים ובני נוער (2-17.5 שנים; 96% עם הפרעה בספקטרום האוטיסטי) שקיבלו 2 מ"ג, 5 מ"ג או 10 מ"ג PedPRM מדי לילה, עד 104 שבועות, ואחריהם תקופת אינבו בת שבועיים להערכת השפעות הגמילה.

השיפור בהפרעות השינה אצל הילדים ובשביעות הרצון של הרופא המטפל מדפוסי השינה של הילד, איכות השינה ואיכות החיים נשמרו לאורך תקופת הטיפול בת 104 השבועות (p<.001, לעומת הבסיס בכל המדדים). במהלך תקופת ההפסקה בת השבועיים, המדדים ירדו בהשוואה לתקופת הטיפול, אך עדיין היו טובים יותר מאשר המצב הבסיסי. PedPRM היה בדרך כלל בטוח ותופעות הלוואי השכיחות ביותר היו עייפות (6.3%), ישנוניות (6.3%) ותנודות במצב הרוח (4.2%). שינויים במשקל הממוצע, בגובה, במדד מסת הגוף ובמצב ההתבגרות היו בטווחים הרגילים לגיל, ללא עדויות לעיכוב בעלייה במדד מסת הגוף או בהתפתחות.

PedPRM לילי במינון אופטימלי (2, 5 או 10 מ"ג ללילה) הוא בטוח ויעיל לטיפול ארוך טווח בילדים ומתבגרים עם הפרעת בספקטרום האוטיסטי ונדודי שינה. לא נצפו השפעות מזיקות על גדילת הילדים והתפתחותם ולא הייתה נסיגה או בעיית בטיחות הקשורה לשימוש או להפסקת הטיפול בתרופה.

מקור: 

Malow BA. Et al. (2021) Journal of the American Academy of Child and Adolescent Psychiatry. 60(2):252-261.

נושאים קשורים:  מלטונין,  הספקטרום האוטיסטי,  נדודי שינה,  מחקרים
תגובות
אנונימי/ת
14.02.2021, 11:20

Insightful and very interesting indeed